Gosh gruppens hovedmål er å drive lønnsomt på en ansvarlig måte med utgangspunkt i FN´s bærekraftsmål for å ivareta behovene til både dagens og fremtidens generasjoner. Og det skal vi gjøre med fokus på bedrift, mennesker og miljø for å oppnå en god kontroll på verdikjeden, gjennom en solid bærekraftsstrategi som sikrer høy kvalitet på produkter - og etisk forsvarlig produksjon gjennom miljøfokuset handel.
Bedrift

Gjennom våre nedfelte politikker skal vi sørge for at både ansatte og kunder opplever kvalitet i alle ledd. Vi overvåker kontinuerlig kvalifikasjonen til våre ansatte og sørger for at de får etterutdanning, internt og eksternt - som gjør dem til kundens beste sparringspartnere.
Vi skal bidra til miljø- og samfunnsbevisste arbeidsmiljøer sammen med våre kunder!

Gosh har felles rutiner for internkontroll som følges av alle kjedens medlemmer. Internkontroll er essensielt for å kunne planlegge og organisere et kontroll og dokumentasjonsystem for å sikre oppfyllelse av krav fastsatt i lover og forskrifter.

ISO 9001
Gosh kjeden og flesteparten av dens medlemmer er sertifisert etter standarden for god kvalitetsledelse og er funnet å være i tråd med den. ISO 9001 er et spesielt godt verktøy for å redusere feil. Systemet hindrer at feil gjentar seg og identifiserer mulige feil før de oppstår. En slik feilreduksjon gir fordeler i form av kostnadsbesparelse.


Miljø

Vi jobber målrettet og konsekvent med å sikre at våre produkter ikke inneholder farlige stoffer og at produktene vi selger holder en kvalitet vi kan stå inne for - og om mulig kan gjenbrukes slik at vi forhindrer overforbruk.
For å nå dette målet fokuserer vi på produkter av høy kvalitet, samt leverandører og samarbeidspartnere med fokus på holdbare og miljømerkede alternativer i deres sortiment. Vi gjør BEVISSTE VALG
Vi har også sterk fokus på produktsikkerhet og kontroll av produktets medfølgende dokumentasjon. Dokumentasjonen på risikoprodukter kvalitetssjekkes alltid av vårt konsulentselskap som er eksperter på gjeldende lovverk. Det kan derfor hende at vi enkelte ganger ikke vil selge produktet kunden gjerne ønsker, men vi jobber da hardt for å finne et alternativ hvor dokumentasjonen er på plass. Dette sikrer kundene at produktene de kjøper fra Gosh er lovlige og uten farlige og forbudte kjemikalier.

Bærekraft
Bærekraft må sees utifra et produkts livssyklusperspektiv. Det handler om en effektiv anvendelse av ressurser gjennom hele produktets livssyklus. Å øke produktets levetid er det viktigste vi kan gjøre for å minske produktets miljømessige belastning.
Etter å ha fått en oversikt over miljøbelastning, jobber vi også sammen med våre leverandører på 3 fokusområder:
1. Bærekraftige produkter
-design og produktutvikling

2. Bærekraftig tilvirkning
-innkjøp og produksjon

3. Bærekraftig distribusjon
-transport og logistikk

ISO 14001
Dette sertifikatet er et krav til miljøsystem som gjør Gosh som organisasjon i stand til å utvikle og iverksette politikk og mål som tar hensyn til lovbestemte krav og informasjon om vesentlige miljøaspekter.

Mennesker

I Gosh jobber vi for andel som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakers rettigheter, utvikling og miljø. Den beste måten vi kan påvirke menneskerettigheter i hele leverandørkjeden er å betale en rettferdig pris, og bestille varer i god tid for å forhindre ufrivillig overtid.

Etisk handel
Det finnes alltid noen som kan tilby varen raskere eller billigere, men til hvilken kost? Sammen jobber alle "goshere" mot en rettferdig verdikjede i alle ledd - som motarbeider dårlige arbeidsvilkår, underbetaling av fabrikkarbeidere og misbruk av overtidsjobbing.

Les våre etiske retningslinjer her

GOSH GRUPPENS CODE OF CONDUCT

CSR FOR GOSH GRUPPEN
Produkter med miljøprofil

CottoVer®
Beanie (gots)
Beanie (gots)

Myk og sporty lue i jersey med dekorsømmer ton-i-ton. Høyde: 23 cm. #Cottover

fra 139,00 kr

CottoVer®
Tote Bag Heavy/l (gots)
Tote Bag Heavy/l (gots)

Canvas bag med korte håndtak og flat bunn. Sidesømmer. Mål: 38x8x40 cm Vekt: 290 ...

fra 119,00 kr

CottoVer®
Crew Neck Kid (gots)
Crew Neck Kid (gots)

Genser med rund hals i unisex, dame og barnemodell. Børstet innside. 2x2 ribb rund...

fra 299,00 kr