Produktsikkerhet står høyt hos oss i Gosh kjeden. Vi investerer mye i å verifisere dokumentasjonen på produkter som havner i kategorien risikoprodukter. Spesielt viktig er dette når mottaker er eller kan være barn. Dette kan være leketøy som er spesifikt rettet mot barn, men det kan også være produkter som ikke har barn som målgruppe eller ikke er tiltenkt barn, men som er utformet på en slik måte at det kan appellere til barn.
Bildtext

En sårbar gruppe

Barn er mer sårbare for påvirkning av farlige kjemikalier enn voksne. De har liten kroppsmasse sammenlignet med en voksen og vil derfor tåle mindre av stoffene som kan finnes i produkter. Det er ikke alltid innholdet kommer frem av den obligatoriske dokumentasjonen og da spør vi ofte etter en rapport som forteller oss om hvilket stoffer som er brukt. Noen ganger kommer vi over farlige stoffer som er tilsatt produktet, men som er tilsatt i lovlige mengder. Er det spesiell fare for at produktet tygges på eller for eksempel en veske som kan komme på hud eller svelges, så anbefaler vi kunden å ikke kjøpe dette produktet selv om det er fult lovlig.


Krav til regelverk!

Leketøy skal alltid ha et CE-merke. Men CE-merket er ingen godkjening, kun produsentenes egenerklæring om at lekene oppfyller relevante krav i regelverket om at de ikke inneholder forbudte stoffer eller er farlige på noen måte. Dette merket setter de på selv. Dvs handler du en leke på f.eks en nettbutikk i Kina som bærer et CE merke, er det ikke mulig å vite om produktet er testet etter regelverket eller om det inneholder farlige stoffer, det kan man kun lese ut av propduktdokumentasjonen som skal følge produktet fra produsent til importør til distributør. Denne dokumentasjonen følger ikke til sluttbruker, men sluttbruker kan spørre om denne dokumentasjonen og utsalgsstedet har da plikt på å utlevere dette. Men den tekniske dokumentasjonen er vanskelig å forstå dersom du ikke har kunnskap på feltet.
I Gosh har vi dyktige konsulenter med spesialisering på dette feltet som hjelper oss å navigere i dette. I tillegg har vi dyktige samarbeidspartnere i form av norske og europeiske leverandører som har omfattende rutiner for produktsikkerhet. Men selv disse ta vi månedlige stikkprøver av dokumentasjon på. Vi har også god oversikt over hvilket aktører som er seriøse og hvilket man bør styre unna.
Det er spesielt ved spesialproduksjon og import direkte fra Østen at spesialkompetansen vi kan tilby er uunnværlig.


BildtextLeketøyforskriften

Leketøyforskriften regulerer leketøys kjemiske, fysiske, mekaniske, elektriske, hygieniske, brennbare og radioaktive egenskaper.

Forskriften forvaltes av Miljødirektoratet og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Formålet med forskriften er å forebygge at leketøy medfører helseskade.

Leketøy skal være laget slik at barn eller andre ikke skal kunne bli skadet av leketøyet. Derfor må innholdet av kjemiske forbindelser i leketøy ikke kunne medføre noen risiko for menneskers helse, verken på kort eller lang sikt.

Leketøyforskriften

Ideer og inspirasjon!
I vårt standardsortiment har vi mange flotte produkter til barn. Både klær, giveaways, premier og leker. Vi kan også hjelpe med mer spesielle forespørsler , samt produkter som ikke ligger i vårt nettsortiment. Kanskje du er ute etter noe spesiallaget etter en spesiell form eller figur, eller kanskje du er ute etter en speedcube, sprettball eller noe annet som er gøy for barn? Har du en ide eller tanke så spør oss gjerne! Vi hjelper gjerne med å finne et tilbud til deg og ikke minst vi kan garantere at vi sørger for et produkt som er trygt for mottakeren!

Mini basket i eget design

Speedcube

Klistremerker i eget design og størrelseProdukter til barn i vårt standard sortiment

Clique®
Basic-t Junior
Basic-t Junior

T-shirt med sidesømmer til junior i myk bomullskvalitet og ringspunnet garn.Str. 1...

fra 50,00 kr

Eurosweet ®
Drops med reklametrykk
Drops med reklametrykk

Drops laget på svensk lokalt produsert sukker med smak som varer i lang tid. Minim...

fra 186,00 kr

Headwear
Truckers nettcaps
Truckers nettcaps

Klassisk truckers-nettingcaps med myk forside. 5 paneler og foroverbøyd skjerm. Pl...

fra 50,00 kr

Headwear
Truckercaps barn
Truckercaps barn

Barnestørrelse, 5 paneler med ferdigbøyd skjerm og plastspenne

fra 50,00 kr

PF Concept
Cool rund stressball
Cool rund stressball

Sprett, kast eller klem på denne runde stressballen. Stressballene kan variere noe...

fra 10,80 kr

PF Concept
Garo jojo i plast
Garo jojo i plast

Jojo i plast en morsom måte å markedsføre ditt varemerke. Samsvarer med EN71.

fra 8,40 kr